Beskæftigelse i værkstedet

​Indledende møde om ansættelse

Hvis du ønsker at komme i arbejde, er den første kontakt med udviklingsteamet et introduktionsmøde. Her deltager du, din kontaktperson (hvis du ønsker dette), en mentor og udviklingsleder fra udviklingsteamet. Mødets formål er at afklare hvilket arbejde du ønsker. Hvis der er et match mellem dig og udviklingsteamet inviteres du til et Dialogmøde.

Dialogmøde

På Dialogmødet, udarbejder du din jobbeskrivelse med udgangspunkt i de aftalte arbejdsopgaver og dine kompetencer og erfaring. Dine arbejdstider, antal arbejdsdage om ugen, eventuelle skånehensyn og de generelle ansættelsesvilkår, bliver også aftalt på Dialogmødet.

Ulønnet praktikperiode

Alle ansættelser begynder med tre måneders ulønnet praktikperiode. I denne periode taler din mentor og du kontinuerligt sammen og vurderer dine arbejdsopgaver og din arbejdsevne. 

Beskæftigelse i værkstedet

Når du arbejder i værkstedet, består dit arbejde af at producere forskellige former for kunsthåndværk, eller at bidrage til driften via vedligeholdelse af materiel, rengøring og klargøringsopgaver. Kunsthåndværket bliver udstillet og solgt på forskellige offentlige steder i kommunen.

Glaskunst

Når du arbejder med glaskunst, aftaler du med din mentor, hvad der skal produceres. Når der produceres glaskunst, arbejdes der med fusingteknik også kaldet koldglas. En teknik hvor man arbejder med at skære og klippe i glasplader og derefter smelter det sammen i en glasovn. Der bruges Bullseye glas i forskellige farver kombineret med metaller. Du kan lave bl.a. glasbilleder, fade, figurer, dørskilte, fyrfadsstager. Man anvender altid sikkerhedsbriller og handsker når man arbejder med glaskunst.

Smykker

I smykkeproduktionen arbejdes der bl.a. med at knytte store til flotte nøgleringe, armbånd eller halskæder. Du kan også lave armbånd og nøgleringe af læder. Også her, er det op til den enkeltes kreativitet og fantasi, at komme med gode idéer til smykkets udformning.

Billedkunst

Er du god til at udtrykke dig med pensel på et lærred, har du god mulighed for at gøre det her. Der er pensler, staffelier og maling til både olie, akryl og akvarelmalerier.

Vedligeholdelse og rengøring

En kunstner skal have lov til at rode, for at kunne folde sin kunst helt ud! Derfor kan du også blive ansat i værkstedet som rengørings og vedligeholdelses medarbejder. Her består opgaverne bl.a. i at støve af i udstillings-glasmontre, rense glasovnen, samt gængse rengørings og oprydningsopgaver.

Oplæring og støtte

Når du bliver ansat i værkstedet, får du et introprogram, som du skal følge de første 2 uger. Her indgår en grundig oplæring i de arbejdsfunktioner du skal udføre. Du får tæt støtte og guidning fra din mentor i alle nye arbejdsprocesser. Introprogrammet og arbejdsopgaverne bliver tilrettelagt med udgangspunkt i dine ønsker som du har givet udtryk for på introduktionsmødet, inden ansættelsen.

Det sociale liv på værkstedet

Det skal være rart at arbejde på værkstedet - derfor lægger mentor meget vægt på, at det sociale miljø er inkluderende og befordrende for et godt fællesskab og sammenhold. Der er altid plads til en lille sludder, både om arbejdsopgaverne, og hvad der ellers ligger én på sinde. Der er en rolig og hyggelig stemning, med roligt musik i baggrunden.

Mindfulness

Hver dag du møder ind på værkstedet tilbyder mentor mindfulness. Hensigten, er at alle finder den indre ro, inden du går i gang med dagens opgaver. Parkvængets aktivitetsmentor står for mindfullness.