Delmål i beskæftigelse
På Parkvænget samarbejder mentor og ansatte om tre konkrete målsætninger for beskæftigelse:
- At udføre arbejdsopgaver selvstændig (fokus på empowerment)
- At være en aktiv del af et arbejdsfællesskab (fokus på relationer og sociale færdigheder)
- At komme sig personligt eller socialt (fokus på subjektiv vurdering af CHIME)
Dialogmøder
Alle ansatte deltager i et årligt dialogmøde, hvor den ansatte, kontaktperson og mentor deltager. Mødet bliver faciliteret af udviklingsleder, der også varetager statusbeskrivelser til beboerens sagsbehandler.
Den metodiske ramme for dialogmøder er narrativ og systemisk funderet. På møderne har beboeren mulighed for at få bekræftet alternative og mere foretrukne fortællinger omkring sig selv og sin arbejdsidentitet. De foretrukne fortællinger træder frem via kontaktpersonen bevidning af beboerens fortælling om sig selv.
Mentor tager udgangspunkt i beboerens jobbeskrivelse og de arbejdsfunktioner beboeren varetager.
Skal der foretages justeringer i job beskrivelsen sker det også på dialogmøderne.
Opfølgningsmøder
For de ansatte, der har behov for kompenserende indsatser i forhold til at blive fastholdt i beskæftigelse, iværksættes opfølgningsmøder. På møderne deltager den ansatte, kontaktperson og mentor. Det er udviklingsleder der faciliterer møderne.
Den metodiske ramme for opfølgningsmøderne er funderet i en konsultativ praksis, hvor alle deltagende har mulighed for at få deres oplevelse af ansættelsen sat i spil. Det er via den dialogiske proces, at fælles beslutninger for det videre ansættelsesforløb besluttes i tæt samarbejde med beboeren.