På social pension - med lysten til at arbejde

Løntilskud - det tidligere skånejob​

​På Parkvænget bor der mange mennesker, som gerne vil bidrage i få timer om dagen med deres arbejdskraft. Når et menneske tilkendes førtidspension, er arbejdsevnen blevet vurderet som varigt nedsat, og det har ikke været muligt at fastholde medarbejderen anden beskæftigelse.

Det er kun muligt at arbejde som førtidspensionist i job med løntilskud, når medarbejderen er under folkepensionistalderen.

Intern mentorordning

Alle medarbejdere på førtidspension, der arbejder på Parkvænget har en mentor, der også arbejder i samme team som medarbejderen. Mentor hjælper med at prioritere arbejdsopgaver, og taler med medarbejderen om dennes faglige og personlige kompetencer.

Mentor deltager på dialog- og opfølgningsmøder sammen med medarbejderen. Mentor er medarbejderens tætteste samarbejdspartner på arbejdspladsen. Der kan laves konkrete aftaler om at mentor og medarbejder taler med kontaktperson i forhold til at få dokumenteret delmål i forhold til medarbejderens beskæftigelse.

​Fastholdelse i beskæftigelse

Parkvænget har gode erfaringer med en tæt kontakt til alle medarbejdere, det gælder også medarbejdere i løntilskudsordninger.

Ved fravær og sygdom er det lederens ansvar at afholde trivsels- og eller sygefraværssamtaler med medarbejderen.

Lederen er forpligtet til at tænke i kompenserende indsatser, i forhold til hvordan medarbejderen kan fastholdes i beskæftigelse. Det kan handle om prioritering af opgaver, arbejdspladsindretning eller særlige skånebehov.​