Parkvænget  •  Byparkvej 87 •  2600 Glostrup •  banner_gul_99x32

Parkvængets værksted

Åbningstider​

Parkvængets værksted er et aktivitet- og samværstilbud til alle Parkvængets beboere. 

Værkstedet har åbent alle ugens dage og er bemandet med en aktivitetsmentor, der er ansat til at arbejde med værkstedets aktiviteter. Aktivitetsmentor har en MasterMentor uddannelsen og er uddannet mindfullness instruktør.

I værkstedet kan du bl.a. male og lave smykker, eller bare hænge ud og få en snak om stort og småt.​

​Alle dage i værkstedet begynder med 15 minutters mindfullness. Hensigten, er at alle finder den indre ro, inden du går i gang med dagens aktiviteter.

Mandag 12.30-14.00

Tirsdag 9.00-12.00

Onsdag 12.30-14.00

Torsdag 9.00-12.00

Fredag 9.30-12.00

Ændrede åbningstider i COVID tiden.

Parkvængets værksted

Værkstedet er huset største rum og derfor foregår der flere aktiviteter på samme tid. Det er først og fremmest beboernes rum, og efter aftale kan medarbejderne booke lokalet til større arrangementer. ​

Workshops i værkstedet​

​Aktivitetsmentor afvikler workshops i værkstedet flere gange om året. Der er plads til 4-5 personer på hver workshop og ofte deltager også kontaktperson i aktiviteterne.

​I år er der planlagt:

Læder workshop

  • På denne workshop arbejder du med at lave nøgleringe, bælter eller punge i læder. Hvis ikke du vil købe din egen produktion sælges dine ting i værkstedet efterfølgende.

Blomster workshop

  • På denne workshop laver du blomsterdekorationer til huset, som står påsken på din enhed og dufter og pryder påskebordene. Der er blomster workshop i forbindelse med forskellige højtider, fx jul, pinse fastelavn.

Glaskunst workshop

  • På denne workshop arbejder du med glaskunst og bliver guidet i at lave små smukke glasfigurer. Parkvænget har et stort salg at glasproduktion og derfor er der ofte workshops til at holde produktionen i gang.

Kunstprojekt i værkstedet​

​Hver fredag arbejder Jan Friis i værkstedet sammen med beboerne. I øjeblikket arbejder de med at tage billeder, der kan bruges til kunstværker på Parkvænget. Udsmykningen af Parkvænget har allerede bidraget til en fotostat foran forstanderens kontor, ved indgangspartiet og i elevatorerne i huset. Jan Friis og beboerne tager også på ture, hvor fotografering er den primære aktivitet.

Peer uddannelse i værkstedet

​Peermedarbejder og udviklingsmedarbejder i udviklingsteamet samarbejder med frivillige peers om at udvikle en uddannelse til beboere. Forberedelsen af uddannelsen foregår i værkstedet.

Det kreative rum skaber anderledes former for samtaler og udviklingen dokumenteres med billeder og artikler til hjemmesiden.

Personalemøder i værkstedet

To gange årligt afholder udviklingsleder personalemøder, for alle beboere i beskæftigelse i værkstedet. I år handler forårets personalemøde om, hvordan medarbejderne kan tage hånd om egen trang fx til alkohol, sådan at arbejdet kommer i første række. Personalemødet i efteråret kommer til at handle om arbejdspakker og jobsøgning.

Beboerrådsmøder i værkstedet

Alle beboerrådsmøder afholdes i værkstedet sammen med udviklingsleder. Der deltager gerne 2 beboere fra hver enhed. Dagsorden laves i samarbejde med formand for rådet og udviklingsleder og referat skrives af beboer på mødet. Drøftelserne på beboerrådsmøderne tages videre til beboermøder og ditto.

Oplæg til beboere i værkstedet

Flere gange årligt inviterer mentor oplægsholdere til Parkvængets værksted for at inspirere beboere og medarbejdere. Sidst havde værkstedet besøg fra Charlotte fra Klintegården der fortalte om hvordan hverdagsmotion har ændret hendes vaner og liv. ​

Salg og udstilling af produktion

Mentor og beboere arbejder på at finde organisationer og firmaer der vil udstille Parkvængets kunst. I øjeblikket udstiller Parkvænget i Fritidscenteret.​ 

Vil du gerne have udstillet Parkvængets glaskunst så kontakt udviklingsleder Gitte Jensen.

​Når passion og hobby skaber trivsel til hverdage

Læs artikel her

​Firma

GLOSTRUP KOMMUNE / Parkvænget

CVR: 65120119

Byparkvej 87

2600 Glostrup

Kontakt

​​Tlf.: 45117065

E-mail: parkvaenget@glostrup.dk

​Glostrup kommune

​Find os