Sociale arrangementer

Madklub

Parkvænget har en madklub, hvor du har mulighed for at deltage. I madklubben planlægger og laver du selv en menu. Der lægges vægt på alle facetter af det gode måltid. 

Selv om du ikke har interesse for madlavning, kan du fokusere på at dække fint bord og skabe stemning med fx lys og nyplukkede blomster. Der deltager altid en ernæringsassistent i madklubben til at give gode råd og vejledning i madlavningens kunst. 

Madklubben mødes på faste datoer kl. 15.30 og til ca. 18.30

Kontakt køkkenpersonale hvis du vil deltage i medklubben.

Sommerfest

Hvert år i juni måned holder Parkvænget en sommerfest for pårørende, venner af huset og beboere og medarbejdere. Vi plejer at booke band og lave lækker mad, sådan at vi har tid til at hygge os sammen og tale med de mennesker som vi holder af. Det begynder ofte kl. 15 og slutter hen ad aften omkring kl. 20. Hold øje med invitationer som kommer fra beboerne på Parkvænget. 

Julemarked

​De sidste par år har Parkvænget afholdt julemarked i den fælles have med boder, band og lækker mad. Her har vi selv stået for salg fra eget værksted, men også inviteret andre til at sælge deres julesager.

Julemarked er for alle pårørende, gæster af huset og beboere og medarbejdere. Vi plejer at tænde op i vores store grille og pynte hyggelig op til jul. Arrangementet begynder gerne kl. 15-20.

Traditions-frokoster

Parkvænget holder hvert år en påskefrokost og julefrokost. Der mødes alle medarbejdere og beboere havestuen og spiser sammen ved opdækkede borde. Der er quiz og fællessang til at sætte stemningen. Ofte sidder vi og hygger os sammen og taler om årets gang.

​Musik festival

Sølunds festival

Parkvænget deltager gerne hvert år på Sølund Festival. Det er ofte en gruppe på 8-10 personer der planlægges opholder med sommerhus, billeder og fællesspisning.

Vi mødes et par gange inden festivallen og planlægger hvem der skal bo sammen og hvordan vi får fordelt opgaverne i mellem os.

Det plejer at være rigtig hyggeligt og du behøver ikke blive til den lyse morgen, vi har to biler med så du kan komme tilbage til sommerhuset når du har behov for det.​

Sjællands festival

For dem er ikke har lyst til at tage afsted i flere dage og høre musik er Sjællands festival en god mulighed for at komme ud og hygge sig med andre. Festivallen afholdes i maj og vi booker en bus og tager afsted sammen og kommer hjem samme dag.

Sansehave

Mange aftener kan du bruge husets haver og tænde bål i det nye ildsted og grille pølser og skumfiduser. Parkvænget har fået anlagt en ny sansehave, hvor der er blåsted, siddepladser i skyggen og plads til samtale. Det er beboere og medarbejdere der har været med til at udforme haven sammen med Parkvængets gartner.

Sommerhus

Hvert år lejer Parkvænget sommerhuse, hvor du sammen med andre fra din enhed kan booke ferie og eller tage på besøg i sommerhusene. Alle feriehuse er under 1 times køreafstand fra Parkvænget, sådan at der kan planlægges for eksempel grillaften i sommerhuset med kort varsel.

Ture

​Hver måned kan du deltage i sociale ture sammen med din kontaktperson eller sammen med de andre beboere. Nogen deltager i fisketure, andre i museumsbesøg og andre holder af at komme ud og se vandet og nye solen på kroppen.

Påskefrokost

Når påsken nærmer sig og påskejagten i haven er vel overstået holder Parkvænget påskefrokost for både medarbejdere og beboere. Så samles alle i havestuen og køkkenpersonalet sørger for fantastiske retter.
Der er altid indlagt lidt skæg og ballade og små konkurrencer.

Julearrangement

I juletiden holder vi traditionerne i hævd. Der afholdes både julearrangement første søndag i december og en julefrokost. Mange af beboerne inviterer selv gæster og der er ofte livemusik med et par musikanter.

Melodi gramprix og Vild med dans

De fleste mennesker har et forhold til musik og nyder at være sammen omkring tv udsendelser, der vækker minder. Sådan er det også med melodigram prix. Så pyntes Parkvænget i kulørte farver og sugerør og dansegulv gøres klar til brug.

Sølund

Mange år i træk har beboere og medarbejdere taget til Sølund og hørt musik og hygget sig sammen i sommerhus. Der er altid god stemning og masser af latter og grin på Sølundturen.
Alle der er mod og lyst til at deltage er velkomne. Man er afsted hen over flere dage og der foregår både noget på festivalpladsen og man kan bruge tid i sommerhuset.

​En lille stjernestund, i en Coronatid

En fredag i oktober, kom gademusikanten Frederik forbi gårdhaven på Parkvænget, og spillede og sang smilene frem hos alle! Hvilket virkelig var tiltrængt i en tid, hvor vi alle er begrænset til mest, at opleve livemusik når Mads Steffensen præsenterer det i ”Danmark Synger” på TV.

Repertoiret bød på alt fra Kim Larsen til Louis Armstrong og John Mogensen, samt en masse andre gode numre vi kunne synge med på. På trods af ”Corona afstand”, og at mange derfor havde valgt at se og høre koncerten fra deres boliger, var der alligevel en superhyggelig og behagelig stemning, under koncerten, hvor også blev serveret lidt lækkert til de fremmødte i form af kaffe, chips, chokolade og sodavand.

Disse events og kulturelle oplevelser, satser vi på at arrangere mange flere af, her i løbet af Corona-tiden. Ca. hver anden måned vil vi præsentere en ny event, så længe vi kan opfylde myndighedernes krav om afstand øvrige restriktioner.

Jakob Rothstein
På vegne af udviklingsteamet.