Sociale arrangementer

Madklub

Parkvænget har en madklub, hvor du har mulighed for at deltage. I madklubben planlægger og laver du selv en tre-retters menu. Der lægges vægt på alle facetter af det gode måltid. 

Selv om du ikke har interesse for madlavning, kan du fokusere på at dække fint bord og skabe stemning med fx lys og nyplukkede blomster. Der deltager altid en ernæringsassistent i madklubben til at give gode råd og vejledning i madlavningens kunst. Madklubben mødes hver anden måned.

Sansehave

Mange aftener kan du bruge husets haver i stedet for caféen og tænde bål i det nye ildsted og grille pølser og skumfiduser. Parkvænget har fået anlagt en ny sansehave, hvor der er blåsted, hængekøjer og plads til samtale. Det er beboere og medarbejdere der har været med til at udforme haven sammen med Parkvængets gartner.

Sommerhus

Hvert år lejer Parkvænget sommerhuse, hvor du sammen med andre fra din enhed kan booke ferie og eller tage på besøg i sommerhusene. Alle feriehuse er under 1 times køreafstand fra Parkvænget, sådan at der kan planlægges for eksempel grillaften i sommerhuset med kort varsel.

Ture

​Hver måned kan du deltage i sociale ture sammen med din kontaktperson eller sammen med de andre beboere. Nogen deltager i fisketure, andre i museumsbesøg og andre holder af at komme ud og se vandet og nye solen på kroppen.

Sommerfest

Hvert år holder Parkvænget en sommerfest, hvor der deltager over 200 mennesker. Til sommerfesten kommer både venner af huset, tidligere medarbejdere og fraflyttede beboere. Der er altid sat telt op i haven så gæster og værter kan vælge at sidde ude i sommervarmen eller nye kaffen havestuen. Om aftenen efter middagen spilles der gerne op til dans og det er ikke sjældent at orkester spiller et par ekstranumre. Parkvænget er gode til at holde fest og hygge sig!

Påskefrokost

Når påsken nærmer sig og påskejagten i haven er vel overstået holder Parkvænget påskefrokost for både medarbejdere og beboere. Så samles alle i havestuen og køkkenpersonalet sørger for fantastiske retter.
Der er altid indlagt lidt skæg og ballade og små konkurrencer.

Julearrangement

I juletiden holder vi traditionerne i hævd. Der afholdes både julearrangement første søndag i december og en julefrokost. Mange af beboerne inviterer selv gæster og der er ofte livemusik med et par musikanter.

Melodi gramprix og Vild med dans

De fleste mennesker har et forhold til musik og nyder at være sammen omkring tv udsendelser, der vækker minder. Sådan er det også med melodigram prix. Så pyntes Parkvænget i kulørte farver og sugerør og dansegulv gøres klar til brug.

Sølund

Mange år i træk har beboere og medarbejdere taget til Sølund og hørt musik og hygget sig sammen i sommerhus. Der er altid god stemning og masser af latter og grin på Sølundturen.
Alle der er mod og lyst til at deltage er velkomne. Man er afsted hen over flere dage og der foregår både noget på festivalpladsen og man kan bruge tid i sommerhuset.

​En lille stjernestund, i en Coronatid

En fredag i oktober, kom gademusikanten Frederik forbi gårdhaven på Parkvænget, og spillede og sang smilene frem hos alle! Hvilket virkelig var tiltrængt i en tid, hvor vi alle er begrænset til mest, at opleve livemusik når Mads Steffensen præsenterer det i ”Danmark Synger” på TV.

Repertoiret bød på alt fra Kim Larsen til Louis Armstrong og John Mogensen, samt en masse andre gode numre vi kunne synge med på. På trods af ”Corona afstand”, og at mange derfor havde valgt at se og høre koncerten fra deres boliger, var der alligevel en superhyggelig og behagelig stemning, under koncerten, hvor også blev serveret lidt lækkert til de fremmødte i form af kaffe, chips, chokolade og sodavand.

Disse events og kulturelle oplevelser, satser vi på at arrangere mange flere af, her i løbet af Corona-tiden. Ca. hver anden måned vil vi præsentere en ny event, så længe vi kan opfylde myndighedernes krav om afstand øvrige restriktioner.

Jakob Rothstein
På vegne af udviklingsteamet.