Musik og glæde

​Parkvængets musik tilbud

​Musik fylder meget på Parkvænget, både til hverdag og fest. Musikken vækker følelser og bevæger os alle. Den kan genskabe gamle minder fra et aktivt og levet liv. Den kan samle os og skabe glæde og styrke fællesskabet. Derfor er det naturligt at musikken fylder en del i aktivitetslivet på Parkvænget.

Eget band

I vores musikrum i kælderen, samles en gruppe musikalske beboere og medarbejdere, hver tirsdag eftermiddag og øver sange til vores band "A Walk In The Park". Her spiller vi både numre som beboere selv har været med til at skrive, samt en del cover numre. Der bliver spillet rytmisk musik på bas, guitar, trommer og klaver. Bandet spiller koncerter til div. fester og arrangementer på Parkvænget, og har som mål at spille ude på andre bosteder og i lokalområdet, eksempelvis i det lokale indkøbscenter.

Samarbejde med musikstudie i Netværkshuset Thorvaldnsensvej

Alle de beboere der kan og vil noget med musikken er blevet tilbudt at indspille numre i et professionelt musikstudie med en professionel producer. Her får man oplevelsen af at være en rigtig musiker med høretelefoner og mikrofon i en studieboks, når man indspiller numrene. Vi har allerede indspillet vores første album, som både er udkommet på CD og på alle streamingtjenester, den hedder "Parkvængets multitalenter, A Walk In The Park".

Støtte til sangskrivning og komponering af musik

Flere af beboerne har store kreative talenter, når det kommer til at skrive tekster eller melodier. Derfor tilbyder vores musikalske personale sparring til både tekstskrivning og akkordsammensætning til en sang man har skrevet. Og når sangen er klar tager vi i studiet og indspiller den, eller tager den med på repertoiret i bandet.

​Ønskekoncert på YouTube i værkstedet

Her skiftes vi der i værkstedet den pågældende dag, til at ønske sange, som vi så afspiller på fjernsynet via YouTube. Ofte knyttes der en lille fortælling om et minde til sangen og den betydning sangen har haft i ens liv.

Kor med korleder

Hver torsdag sætter vores udviklingsmedarbejder Frida sig ved klaveret og tilbyder kor og fællessang. Der bliver delt tekster ud til de sange vi synger. Havestuen fyldes med glæde, sammenhørighed og fællesskab.

Klaver i havestuen

Vi har et klaver stående i vores havestue, som bliver brugt flittigt af flere beboere.

Guitar og lejrbålssang rundt om bålet

En gang om ugen laver vi bål i vores sansehave. Her har vi altid en guitar med ud, som enten en beboer eller udviklingsmedarbejder Jakob spiller på, og så synger vi de klassiske lejrbålssange rundt om bålet, mens vi rister skumfiduser eller snobrød.