Musik og glæde

Fredags rock

At finde et fællesskab via sang og musik er en glæde for mange mennesker. Musik er en naturlig del af hverdagen på Parkvænget. Vi har et klaver i spisestuen som der bliver spillet på og om sommeren tager vi instrumenter med ud i haven og sætter os sammen og spiller eller lytter til musik.

Enhedssang

Der er også mulighed for at være en del af et socialt fællesskab på enhederne, hvor udviklingsmedarbejder Jakob bruger musikkens verden til at finde ro og skabe minder om gode tider i livet.​

Aftenundervisning

En aften om ugen mødes musikinteresserede beboere i vores øvelokale, sammen med musiklæreren Frank, der er deltidsprofessional musiker. Fokus er på samspil med guitar, bas og rytmeinstrumenter. Der er plads til alle, uanset om man kan spille på et instrument, eller blot nyder at lytte til livemusik eller synge med på sangene. Det vigtigste er det fællesskab der bliver skabt, og glæden ved at spille og være helt tæt på levende musik. ​Det er tydeligt at mærke, hvordan musikaftenen frembringer positive følelser og vækker gode minder.

Udendørs koncerter

Parkvænget inviterer et par gange om året bands til at komme og spille en koncert. Der har både været gademusikanter og større bands forbi. ​

Musik i hverdagen

Udviklingsmedarbejder Jakob fortæller om, hvordan han bruger musik til at skabe fællesskab og glæde i hverdagen "Musiske aktiviteter giver os mulighed for skabe samhørighed, fællesskab, bevægelse, fælles glæde og smil. Derfor fylder musik meget på Parkvænget. Alt fra Youtube-koncerter og dans i fællesstuerne på enhederne, til samspil og sang i vores musiklokale og i gårdhaven".


Hver fredag kommer han rundt på enhederne med sin guitar, en bluetooth højtaler og en kasse med rytmiske instrumenter. Her bliver der ønsket mange forskellige ynglings sange, som vi skråler med på, danser og spiller til.


”Humøret bliver altid løftet en tand eller to, når vi synger og danser sammen. Derudover åbnes der op for mange gode snakke om gamle minder og oplevelser. For gamle sange har en evne til at vække den sanselige hukommelse, så minder fra ferier og andre gode stunder bliver vækket til live. Dette oplever jeg, som nogle givende og livsbekræftende følelser for vores beboere”, siger Jakob.