Parkvænget  •  Byparkvej 87 •  2600 Glostrup •  banner_gul_99x32

Hverdagsmotion og bevægelse

Hverdagsmotion er for alle

Ligegyldigt hvilken fysisk form du du er i, har Parkvænget et motions- eller aktivitetstilbud til dig. Vi tilbyder et fast ugentligt motionsprogram, hvor vi udbyder alt fra badminton til dans, styrketræning og forskellige tilpassede aktiviteter ude på enhederne. Alle aktiviteter er koordineret af aktivitetsmentor Miguel og udviklingsmedarbejder Jakob. 

At bevæge og røre sig​, er et vigtigt og centralt element for både vores fysiske og psykiske trivsel. Udover at det har en sundhedsmæssig betydning for kroppen og helbredet, er motion også med til at styrke vores selvværd, vores selvopfattelse og har ikke mindst stor betydning for vores sociale kontakt til andre. 

Når vi laver motionsaktiviteter sammen, har vi det sjovt, bliver en del af et fælleskab og bliver opmærksom på hinanden. Vi er i nuet, og glemmer for en stund de daglige udfordringer. Flere beboere beretter om, stemmer og negative tanker der forsvinder når du er i gang med en fysiskaktivitet, så det er bare om at komme i gang.

Motionsgang- og rum

På Parkvænget har du mulighed for at dyrke motion på motionsgangen og i motionsrummet. 

Parkvænget råder over løbebånd, motions- og spinningcykler, en sandsæk og boksetræningsudstyr, samt forskellige mindre træningsredskaber. Der er mulighed for at du kan træne sammen med husets uddannede instruktør, din kontaktperson og/eller på egen hånd.

Motion på enhederne

På Parkvænget har du mulighed for at dyrke motion sammen med aktivitetsmentor på enhederne. Motionen tager udgangspunkt i at være sammen og få rørt kroppen. Fokus er på at have det sjovt og mærke egen krop. Vi tilpasser disse aktiviteter til din fysiske formåen, så alle kan være med. Aktiviteterne kan eksempelvis være stole-floorball, ballon-badminton, eller curling på gangen.

Ejbyhallen

​Hver mandag har du mulighed for at tage med i Ejbyhallen og få rørt kroppen. Du er med til at bestemme hvad der skal dyrkes af motion. Vi spiller bl.a. fodbold, basketball, badminton og floorball. Men alle forslag er velkomne.

CIRKEL-træning

Tirsdag og torsdag er det mulighed for at træne på motionsganngen sammen med aktivitetsmentor. Når du cirkeltræner når du igennem 4-5 forskellige øvelser på 30 minutter. 

Svømning

Hver onsdag formiddag kan du tage med i Ishøj svømmehal og svømme sammen med aktivitetsmentor. Her er der bl.a. mulighed for vandaerobic, svømme baner, styrketræning i varmtvandsbassinet og meget andet.  

Fælles sportsarrangementer

Hvert år deltager Parkvængets beboere og medarbejdere i forskellige sportslige arrangementer. Vi deltager fx i Sct. Hans Løbene i Roskilde, hvor der efterfølgende er mulighed for at høre musik og spise frokost sammen. Parkvængets aktivitetsmentor samarbejder også med Vestegnens Idræt om at lave to fælles sports arrangementer.

Parkvængets motionsdage

Parkvænget har 4 årlige motionsdage, hvor medarbejdere og du har mulighed for at dyste mod hinanden på hold og få bevægelse ind i hverdagen. Motionsdagene afvikles af aktivitetsmentor og alle på Parkvænget støtter op omkring arrangementet. Køkkenteamet laver lækker sandwich og sunde drikke ​som kan nydes efter du har hygget dig sammen med dine naboer og medarbejderne.

Sundhedsfællesskabet

Parkvængets beboere har mulighed for at bruge Sundhedsfællesskabet aktiviteter, der foregår i vestegns kommunerne. Sundhedsfællesskabet er en idrætsforening for psykisk sårbare, hvor du kan dyrke idræt med ligesindede i trygge rammer, med en kvalificeret instruktør inden for hver enkelt idrætsgren. De tilbyder eksempelvis: yoga, boksetræning, badminton og fodbold.

​Fra sofa og tv i boligen til daglige morgenløbeture i parken

Læs artikel her

​Når bevægelse skubber til grundfølelserne

Udviklingsmedarbejder Jacob har talt med Janick om, hvordan motion påvirker trivsel og hverdag.

Læs videre om udviklingsteamets grundlag for bevægelse i hverdagen i artiklen nedenfor

Læs artikel her​

​Firma

GLOSTRUP KOMMUNE / Parkvænget

CVR: 65120119

Byparkvej 87

2600 Glostrup

Kontakt

​​Tlf.: 45117065

E-mail: parkvaenget@glostrup.dk

​Glostrup kommune

​Find os